IMG_6400-min
Onze nestjes

Kleine Barbetjes zijn onweerstaanbaar

In 2016 komt ons vierde nestje eraan!

Sade heeft al meerdere malen mogen oefenen om pups op te voeden bij Bisou haar nestjes en zoals jullie op het filmpje hierboven kunnen zien is zij er helemaal klaar voor. Sade houdt van pups en zal een allerbeste moeder worden. Voor meer informatie over het opkomend nestje en de door ons uitgekozene reu, zie Nestplanning.

Het fokken

Barbets die zoveel mogelijk aan de rasstandaard voldoen

Vanuit mijn liefde voor dit fantastische ras draag ik graag een steentje bij door af en toe een nestje te fokken met als doel het ras gezond te houden en te verbeteren.

Daarbij wordt gekeken naar:
- Gezondheid
- Karakter
- Exterieure kenmerken

Mijn streven is Barbets te fokken die zoveel mogelijk aan de rasstandaard voldoen. Dus wordt er ook bij het kiezen van de reu gekeken naar de score die zij hebben gekregen op tentoonstellingen en de medische onderzoeken. De ouderdieren worden getest op heupdysplasie en oogaandoeningen. Vooral het karakter wordt niet vergeten want dat is waar we bij de Barbet zo trots op zijn. Nervositeit, angst en dominantie worden zoveel mogelijk vermeden. Omdat Bisou uit de oude bloedlijnen komt probeer ik zoveel mogelijk het oude type te fokken, de zogenaamde Barbet francais.